Bedrijfsrecherche

Bedrijfsrecherche door Onderzoeksbureau Integriteit

Overweegt u bedrijfsrecherche in te schakelen? Tijdens bedrijfsrecherche worden er een of meerdere onafhankelijke onderzoeken bij uw bedrijf uitgevoerd die te maken hebben met arbeidsrechtelijke kwesties. Er wordt bijvoorbeeld onderzoek gedaan op het gebied van fraude, diefstal of onwenselijk gedrag.

Wilt u een dergelijk onderzoek in uw bedrijf door bedrijfsrecherche laten uitvoeren? Dan bent u bij Stichting Onderzoeksbureau Integriteit op de goede plek. Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer +31 6 49 31 27 88 of stuur een e-mail naar info@onderzoeksbureauintegriteit.nl.

Waarom bedrijfsrecherche laten uitvoeren door Onderzoeksbureau Integriteit?

 • Geen uurtje factuurtje, maar vaste prijzen die we vooraf met u bespreken
 • Vrijblijvend intakegesprek
 • Onafhankelijk, zorgvuldig en betrouwbaar
 • Jarenlange ervaring
 • Gevarieerd aanbod aan diensten
 • We beschikken over de benodigde vergunningen en werken volgens gedragscodes

Wat houdt bedrijfsrecherche in?

Bedrijfsrecherche houdt in dat er een integriteitsonderzoek in uw bedrijf wordt uitgevoerd. U schakelt bedrijfsrecherche in wanneer u (een van) uw medewerkers ervan verdenkt dat zij zich bezighouden met ongepaste zaken. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om diefstal, fraude of onrechtmatig ziekteverzuim. Onderzoeksbureau Integriteit verzamelt en analyseert informatie, om tot een objectieve waarheidsvinding te komen. Wij nemen een melding van integriteitsschending zeer serieus en pakken een zaak zorgvuldig aan. Wanneer we alle relevante informatie hebben verzameld, ontvangt u een onafhankelijk en vertrouwelijk rapport met onze bevindingen. In dit rapport geven we ook advies. Op het rapport en het advies kunt u uw vervolgstappen baseren.

Verschillende situaties

Bij een melding van integriteitsschending kan het om verschillende situaties gaan. Wij hebben veel ervaring met bedrijfsrecherche en hebben al heel wat onderzoeken voor verschillende gevallen uitgevoerd. We werken voor diverse opdrachtgevers, zoals voor overheidsinstanties zoals gemeenten, provincies of ministeries. Daarnaast werken we ook voor uitvoerende organisaties zoals zorginstellingen, woningcorporaties en commerciële bedrijven. Onderstaande situaties zijn gevallen waar wij in het verleden mee te maken hebben gehad:

 • Bedrijfsdiefstal en (digitale) fraude
 • Twijfelachtig ziekteverzuim
 • Ongepaste intieme relaties
 • Stalking en onwenselijk gedrag
 • Screening van personen en/in bedrijven
 • Forensisch onderzoek bij een economisch of financieel delict
 • Curriculum vitae en concurrentiebeding
 • Oneigenlijk gebruik bedrijfsmiddelen
 • Woonfraude
 • Merkenfraude
 • Verzekeringsfraude en bedrog
 • Kredietwaardigheidsonderzoek
 

Over Onderzoeksbureau Integriteit

Onderzoeksbureau Integriteit is opgericht in 2018. We zijn geregistreerd en erkend door het Ministerie van Veiligheid en Justitie onder POB nummer 1726. Wij maken particulier recherchewerk toegankelijker voor een bredere doelgroep (particulieren en bedrijven). Bij bedrijfsrecherche bestaat elk onderzoek uit deelonderzoeken waarbij een specialisatie is vereist. Daarom koppelen wij aan elk onderzoek de juiste rechercheur die u het juiste advies geeft. Dankzij onze gespecialiseerde rechercheurs garanderen wij u dat u bij alle onderzoeken de juiste specialist voor uw vraagstuk krijgt. Zo krijgt u ook het beste advies.

 

Waar houden we ons aan tijdens bedrijfsrecherche?

Onderzoeksbureau Integriteit houdt zich altijd aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en de Wet particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureau (Wbpr) met de bijbehorende regeling (Rbpr). Daarnaast houden we ons aan de richtlijnen uit de privacy gedragscode van de Nederlandse Veiligheidsbranche (NVB). Wij nemen deze richtlijnen zeer serieus, omdat we als bedrijfsrecherche integer omgaan met uw gegevens. U schakelt de bedrijfsrecherche niet voor niets in, het gaat vaak om een gevoelige kwestie waarbij een verkeerde aanpak voor problemen kan zorgen. Vooral in de (semi)publieke sector is het bij bedrijfsrecherche van groot belang dat er een goede aanpak wordt gehanteerd. Wij zorgen ervoor dat er geen problemen ontstaan, want wij monitoren de kwaliteit van het onderzoek en bewaken het resultaat.

 

Neem vandaag nog contact op

Heeft u het idee dat er in uw bedrijf sprake is van integriteitsschending? Schakel dan bedrijfsrecherche van Onderzoeksbureau Integriteit in. Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31 6 49 31 27 88 of een e-mail te sturen naar info@onderzoeksbureauintegriteit.nl. U kunt ook het contactformulier hieronder invullen. Wij vertellen u graag meer over onze werkwijze.

 

Neem contact op!

Waar vindt u ons en hoe kunt u contact opnemen?

Transportweg 96
9645 KX Veendam

Stuur ons een bericht