Integriteits onderzoek

  

Integriteitsonderzoek laten doen

Overweegt u een integriteitsonderzoek te laten uitvoeren? Onderzoeksbureau Integriteit verzamelt en analyseert informatie, om tot objectieve waarheidsvinding te komen. Bij een melding van of vermoeden van fraude of andere integriteitsschending is het belangrijk om zo’n zaak zo zorgvuldig mogelijk aan te pakken. Het gaat vaak om een gevoelige kwestie, waarbij een verkeerde aanpak voor veel problemen kan zorgen. Dit is zeker het geval in de (semi-)publieke sector.

 
  

Een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren biedt in dat geval uitkomst. Onderzoeksbureau Integriteit gaat op zorgvuldige en betrouwbare wijze te werk. Wij verzamelen alle relevantie informatie en analyseren deze op objectieve wijze. U ontvangt daarop een onafhankelijk en vertrouwelijk rapport met onze bevindingen, waarop u uw vervolgstappen kunt baseren.

 

Meer weten over het laten doen van een integriteitsonderzoek? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.+31 6 49 31 27 88 of stuur een e-mail naar info@onderzoeksbureauintegriteit.nl.

   
  

Integriteitsonderzoek door Onderzoeksbureau Integriteit

        
 • Vrijblijvend intakegesprek
 • Onafhankelijk, zorgvuldig en betrouwbaar
 • Jarenlange ervaring
 • Gevarieerd aanbod aan diensten voor een objectieve waarheidsvinding
 • We beschikken over de benodigde vergunningen en werken volgens de gedragscodes
 • Vaste prijzen, die vooraf altijd besproken worden
 

Wat is een integriteitsonderzoek?

Integriteit is het eerlijk en oprecht handelen. Het draait in wezen om de betrouwbaarheid van een persoon. Een integer iemand zal zich dus niet laten omkopen, of A zeggen terwijl hij B doet. Bij integriteit gaat het dus om de innerlijke waarden van een persoon. In sommige gevallen wordt de integriteit van een persoonlijk echter in twijfel getrokken. Maar voordat u diegene daarvan beschuldigt, dient u wel met bewijs te kunnen komen. Een integriteitsonderzoek onderzoekt op onafhankelijke wijze het handelen van een persoon of bedrijf in een bepaalde kwestie. Daarbij wordt de verzamelende informatie ook geanalyseerd. Alle bevindingen worden in een glashelder advies aan u voorgelegd.

 

Hoe werkt een integriteitsonderzoek?

Een integriteitsonderzoek vangt aan met een gratis en vrijblijvende intake. Tijdens deze intake wordt de reden van het onderzoek besproken, lichten wij toe wat we voor u kunnen betekenen, en kijken we vast vooruit. Vervolgens voeren we een vooronderzoek en feitenonderzoek uit, om zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Deze informatie wordt daarna op objectieve wijze geanalyseerd, waarbij de bevindingen in een rapport worden vastgelegd. Daarin staat ons advies over de zaak. Het uitvoeren van een integriteitsonderzoek betreft altijd volledig maatwerk.

 

In deze situaties kan een integriteitsonderzoek uitkomst bieden

Wij hebben veel ervaring het met uitvoeren van een integriteitsonderzoek in allerlei verschillende gevallen. Zo hebben wij in het verleden klanten geholpen bij de volgende situaties:

 • Bedrijfsdiefstal en (digitale) fraude
 • Twijfelachtig ziekteverzuim
 • Ongepaste intieme relaties
 • Stalking en onwenselijk gedrag
 • Screening van personen en/in bedrijven
 • Forensisch onderzoek
 • Curriculum vitae en concurrentiebeding
 • Oneigenlijk gebruik bedrijfsmiddelen
 • Woonfraude
 • Merkenfraude
 • Verzekeringsfraude en bedrog
 • Kredietwaardigheidsonderzoek
 

Voor deze klanten onderzoeken wij integriteitsschendingen

Wij zijn voor diverse opdrachtgevers werkzaam. Eerder krijgen wij opdrachten van overheidsinstanties zoals gemeenten, provincies of ministeries, maar ook van uitvoerende organisaties, zorginstellingen, woningcorporaties en commerciële bedrijven.

 

Regels omtrent een integriteitsonderzoek

Onderzoeksbureau Integriteit beschikt over de benodigde vergunning om een integriteitsonderzoek uit te mogen voeren. Onze vergunning is uitgegeven door het Ministerie van Justitie, onder erkenningsnummer POB 1726. Daarnaast werken wij ook op basis van gedragscodes en regelgeving zoals opgesteld door de Nederlandse Veiligheidsbranche, Autoriteit Persoonsgegevens, AVG, Wpbr en bijbehorende regelgeving.

 

Over Onderzoeksbureau Integriteit

Onderzoeksbureau Integriteit maakt particulier recherchewerk toegankelijker. Samen met ons netwerk van specialisten en particuliere onderzoekers kunnen wij een breed scala aan onderzoeksmethoden inzetten om tot objectieve waarheidsvinding te komen. Hierdoor kunnen we voor iedere onderzoeksopdracht de juiste mensen inzetten. Benieuwd naar de mogelijkheden? Een intakegesprek is volledig gratis en vrijblijvend.

 

Meer weten over het laten doen van een integriteitsonderzoek?

Wilt u meer informatie ontvangen over onze werkwijze, en wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer +31 6 49 31 27 88 of stuur een e-mail naar info@onderzoeksbureauintegriteit.nl.

  

Neem contact op!

Waar vindt u ons en hoe kunt u contact opnemen?

Transportweg 96
9645 KX Veendam

Stuur ons een bericht